[...] 200g fileta z kurczaka + 150g ryż parboiled + 10g olej ryżowy 5 posiłek: 200g polędwicy wieprzowej + 100g ryż parboiled + 10g olej lniany 6 posiłek: 200g fileta z tilapii + 50g orzechy ziemne między posiłkami jakiś owoc też wleci, ale nie wliczam w bilans jak widać różne źródła białka, okres masowy pozwala na więcej możliwości w diecie :-))
[...] bardziej radykalne kroki. Nie ma sie co spinać na silę. Mi głównie chodzi o spożywanie nabiału jesli nie ma się problemów z jego trawieniem raz dziennie, gdyż sa lepsze źródła białka :-) to samo z masłem orzechowym nie jest najlepsze,ale od czasu do czasu na pewno nie codziennie jak najbardziej. O ile jak pisałam wyżej nie ma problemów etc.
[...] i 50-60% węglowodanów. Dla 3500kcal wychodzi Ci: • około 580-700g węglowodanów, czyli ilość zbliżona do tej, którą masz aktualnie w diecie. Trzeba by tylko odrobinę zmienić źródła. • około 350g białka - za dużo... Ograniczyłbym - w zależności od intensywności ćwiczeń i wagi pod względem idealnego współczynnika BMI - do maks. 150g dziennie. [...]
[...] w zasadzie to, że chia zawiera więcej wapnia, natomiast siemię jest bogatsze w magnez. Stąd też chia może być pomocna dla osób na diecie bezmlecznej, gdyż wtedy wszelkie źródła wapnia są na wagę złota. Natomiast w każdym innym przypadku, z doświadczenia zwykle brakuje w diecie właśnie magnezu, bo 3 plasterki dobrego sera żółtego i mamy sprawę [...]
[...] of Valine I teraz, powinno się dostarczyć 1,5-2g białka, które w każdym gramie zawiera powyższe ilości wymienionych aminokwasów. Można to oczywiście osiągnąć łącząc wybrane źródła roślinne np. kasze, warzywa i strączkowe. Ale chodzi też o samą "jakość białka", czyli np. strawność, która jest najczęściej niższa w przypadku źródeł roślinnych. "Ja [...]
[...] dawka niebezpieczna dla wątroby? Ja bym się trzymał łyżeczki dziennie :) Nie powiem Ci konkretnie nic na ten temat, bo stężenie kumaryny jest bardzo różne w zależności od źródła. Więcej niż 2-3g nie ma za bardzo sensu z dietetycznego punktu widzenia, bo już te 3g zapewniają prawie 100% zaspokojenie zapotrzebowania na przeciwulteniacze (patrząc [...]
[...] górnej części normy. W przypadku ujemnego bilnasu kalorycznego zaleca się zwiększenie podaży protein w diecie do 1.8 -2.7 gram białka na kilogram masy ciała, a według innego źródła nawet do 2.3-3.1 gram na kilogram masy ciała. Wiąże się to z lepszą kontrolą łaknienia w trakcie redukcji. Warto jednak mieć na uwadze, że zalecenia dotyczą diety [...]
[...] jako przekąska między posiłkami, dodatek do owsianek, jakieś smoothie. • Łączenie oliwy z oliwek z olejek kokosowym też nie jest jakoś szczególnie polecane. Masz tutaj źródła dwóch odrębnych grup tłuszczy: jednonienasycone i nasycone. Oczywiście w kokosowym też są niewielkie ilości MUFA, ale jak wrzucić w jednym posiłku duże ilości obydwu [...]
[...] węglowodany: makaron, pizza, frytki, lody lub inne produkty węglowodanowe na które masz ochotę. Chcesz ciasteczka lub pączki? Zjedz je! O to chodzi, że w tym momencie te źródła węglowodanów o wysokim IG , są lepszym wyborem od słodkich ziemniaków czy ryżu . Musisz uzupełnić swoje zapasy węglowodanów , podkręcić metabolizm i dać swojemu [...]
kilka uwag 1. jestesmy w dziale sponsorowanym przez Olimpa 2. koncentraty i kazeiniany przyjmuje się przed snem, a izolaty najlepiej bezpośrednio po treningu. nie wiem skad ta informacja ... - WPC, WPI oraz wszystkie kazeiniany POZA kazeina micelarna to zrodla uwazane za tzw szybkie - szybko uwalniane sa aminokwasy wiec ich najlpesze [...]
[...] jak nie to maks 50g z warzyw/orzechów itp. W DT wychodzi mi jakoś 1,5g/kg tłuszczy, 3-4g/kg węgli, 2,5g/kg białka w DNT będzie to jakoś 2,5g/kg białka, węgle zależy, reszta kcal z tłuszczy (czyli 2, 2-5g/kg pewnie jakoś) źródła fatu: Jajka, oleje, orzechy, nabiał, sery, mięso Cel: masa Zmieniony przez - Poisonbolt w dniu 2013-12-20 10:37:02
[...] tak, okres budowy masy to nieco bardziej elastyczny okres pod względem dietetycznym, nie pilnuję tutaj wszystkiego co do kalorii, dlatego pozwalam sobie na takie "niepewne" źródła. Nigdy nie wiadomo ile tak na prawdę jest w tym mięsie tłuszczu, bo czasem się trafi na bardziej tłusty kawałek, czasem mniej. Druga sprawa ile zostaje na patelni itd. [...]
[...] i wybrać taki, który składa się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych [...]
[...] molekuł tłuszczu zapasowego, a gromadzone są głównie w formie białek mięśniowych. Aby doszło do wzrostu masy ciała, dieta musi zawierać nadmiar energii - to jasne. Jednak od źródła, z jakiego energia ta pochodzi, zależą ostatecznie proporcje tkanek, powiększających swoją masę. Pod pojęciem tuczenia rozumiemy - mam nadzieję - przyrost masy tkanki [...]
[...] Dopóki nie ustabilizują się hormony (nie tylko gruczoł tarczycy) to zjadanie ponad stan, nie ma najmniejszego sensu. Nie bój się korzystać z "szybkich" tłuszczów jako źródła energii - olej MCT lub w formie naturalnej : masło kokosowe. Całe zdrowie człowieka zaczyna się od jelit, nie inaczej. Coś Ci ewidentnie szkodzi, wywołało stan [...]
[...] Co więc należy zrobić, aby uzyskać jak najlepsze efekty siłowe? Przede wszystkim należy dopiąć na 100% naszą dietę i treningi. Dieta powinna zawierać dobrej jakości źródła białek, tłuszczów i węglowodanów. Ilości te powinny być wyliczone do zalecanych, czyli około 2g białka, 1g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Bilans kcal w czasie [...]
[...] po podziale białek i tłuszczów. Ostatnie dwa etapy to podział na pasującą nam ilość posiłków w ciągu dnia, oraz to, co bardzo istotne, czyli oparcie diety o zalecane źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] nie jest to obowiązkowe. Warto za to uzupełnić dietę w omega 3, b-complex, magnez, wapń, żelazo. Trzy ostatnie w pierwszej kolejności uzupełniamy produktami w diecie, np. - źródła magnezu – kakao, słonecznik, migdały, kasza gryczana - źródła żelaza – chuda wołowina, mięso z indyka, wątróbka, sardynki w puszce, płatki śniadaniowe, zielone warzywa [...]
[...] Wśród źródeł makroskładników, które warto włączyć do naszej diety, zaliczamy: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - źródła białka http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html - źródła tłuszczów [...]
W diecie zdecydowanie brakuje warzyw. Staraj sie tez bardziej urozmaicac zrodla bialka. Zastanow sie tez czy w takim wieku trzymanie dosc rygorystycznych diet i trening silowy jest dla Ciebie odpowiedni.